Vorige pagina

Sinds 2009 werkt Barbara de Leeuw vanuit haar bureau, Bureau Band, aan verschillende opdrachten. Bureau Band begeleidt verandertrajecten in het publieke domein, zowel in de omgevingssfeer als in de organisatie zelf. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van het nieuwe werken of het kwartier maken op het nieuwe samenwerken. Het draait altijd om mensen. En dat is wat Bureau Band uniek maakt. Door de connectie te maken tussen visie en missie, en omgeving of gebouw ontstaat organisatiearchitectuur. Als organisatiearchitect geeft Bureau Band duurzame waarde aan projecten en mensen in hun organisatie.


Prijzen, nominaties en aanbevelingen

- Nominatie NRP Gulden Feniks (Zevenaar)
- Nominatie internationale Luigi Micheletti Award (Ulft/ICER)
- Internationale Green Good Design (Bronckhorst)
- Winnaar Kroon op het Werk Prijs (Bronckhorst)
- Nominatie Architectuurprijs Achterhoek (Bronckhorst)
- Nominatie De Nederlandse Bouwprijs (Bronckhorst)
- Nominatie BNA Gebouw (Bronckhorst)
- Nominatie NETTrofee (Bronckhorst)
- Award Duurzame Architectuur (Brummen)

 

Aanbevelingen

Planning, kosten, financiering, ontwerp, aanbesteding, het zijn slechts enkele begrippen waarmee u te maken krijgt als u een nieuwe werkomgeving gaat ontwikkelen. Door al die sores zou je bijna vergeten waar het eigenlijk om gaat: het creëren van een omgeving waarin de mens zich goed voelt en met plezier zijn werk doet. En zo de beste resultaten levert. Om dat te bereiken heb je een andere invalshoek nodig. Die van het creatieve soort. Niet gebonden aan conventies. Maar wel met oog voor de realiteit van budgetten en planningen.

Er zijn weinig projectleiders die naar huisvesting kunnen kijken zowel vanuit de beleving van de medewerker, als vanuit het belang van de organisatie. En daarin creatieve invalshoeken en oplossingen kunnen bieden. Een van de mensen die dat wel kan is Barbara de Leeuw. Ze heeft dat meermaals bewezen in verschillende projecten. Er loopt een rode draad door de resultaten die Barbara geboekt heeft:

Tevredenheid.

Zowel bij de mensen die “in haar ideeën werken” als bij de opdrachtgevers. Ik heb ervaren dat mijn fantasie en het lef om het ‘anders’ te doen op de proef gesteld werden. Maar had het nooit anders gewild.

PAUL VAN GOG

(Barbara de Leeuw was projectleider bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis voor de gemeente Bronckhorst. Destijds werkte Paul van Gog als secretaris/algemeen directeur nauw met haar samen).

 " je krijgt de klant die bij je past " mits je je eigen missie en visie en doelgroep helder hebt. Dat je weet waar je voor staat en dat ook nog weet uit te stralen". Na mijn eerste kennismaking met Barbara moest ik hieraan denken. De gedeelde bevlogenheid voor het ondernemerschap en de zakelijke energie die vrij kwam , maakte het gesprek al inspirerend. Ze vertelde over haar activiteiten: ik heb diverse gemeenten en organisaties begeleid met maatschappelijke vastgoedontwikkeling. En dan niet alleen de stenen, maar ook de ontwikkeling van de mensen die er moeten gaan werken. Ze vertelde het met enthousiasme, maar tegelijkertijd ook nuchter.

Bureau Band heeft prachtige ontwikkelprojecten begeleid op een unieke manier. Barbara is niet in een hokje te plaatsen als standaard (project)manager. Zij is in staat innovatieve denkprocessen te vertalen naar praktische oplossingen en een succesvol resultaat, waarbij ze alle belanghebbenden weet mee te krijgen en te mobiliseren. Dat doet ze met veel overtuigingskracht, energie én plezier. Kwaliteit leveren staat bij haar hoog in het vaandel. De lat wordt hoog gelegd, zowel bij haarzelf als ook bij de opdrachtgever. Als u een opdracht wilt realiseren met een duurzaam resultaat en waar de waarde-creatie het uitgangspunt is, werk dan met Bureau Band.

mr. HELENE SMIT  (Barbara de Leeuw ontmoette haar destijds via een gezamenlijk contact).


 Ik heb Barbara leren kennen als iemand die op een kordate, krachtige wijze gaat voor het doel dat we hadden gesteld: het realiseren van het innovatiecentrum op het Dru industriepark in Ulft.

Een zeer complexe opgave. Iets creëren dat nog nergens bestaat met verschillende partijen met soms heel verschillende belangen: de gemeente, provincie, ondernemers, kunstenaars, onderwijsmensen en vrijwilligers.
Barbara was overtuigd van de grote meerwaarde en uniciteit van ICER. Ze straalde dat uit op een energieke wijze. Als verantwoordelijk portefeuillehouder kon ik er altijd van op aan dat ze deed wat we afspraken. 

En meer dan dat. Ze denkt een aantal stappen vooruit, anticipeert op mogelijke ontwikkelingen en  verbreedde de horizon. Door haar volhardendheid is het gelukt ICER op tijd te openen en wel door de koning en de koningin! Een stevige basis voor verdere ontwikkeling was gelegd. 

HANS ALBERSE

(Barbara de Leeuw werkte in opdracht van de gemeente als projectleider en kwartiermaker op het DRU Industriepark in Ulft waar Hans Alberse burgemeester was. Later werd zij daar de eerste directeur van de opgerichte stichting).

 

barbara


Barbara de Leeuw (1966) groeide op in de Achterhoek. Ze is gespecialiseerd in het leiden van veranderingen in en tussen organisaties, groepen en gebieden. Ze heeft hierin meer dan 25 jaar een zeer diverse ervaring opgebouwd. Barbara studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar ontdekte ze de waarde van het kijken en de kwaliteit van esthetiek. Door deze kunst- en cultuurhistorische achtergrond te verbinden met ondernemerschap en organisatieontwikkeling is Barbara in staat op een ander en vernieuwend niveau te kijken naar ontwikkeling, samenwerkingen en verbanden. Barbara heeft een exclusieve drive om zichzelf te verbinden met de actuele opgaven en trekt zo processen succesvol los. Ze is een expert op het gebied van samenwerkingen, dwarsverbanden, belangen en motivaties. Al jarenlang laat ze mensen binnen organisaties hun eigen kansen en betekenis zien. Haar kracht ligt in het onbevangen en kritisch kijken naar vraagstukken en de aanmoediging om eigen toekomstkansen te nemen. Ze heeft een breed netwerk en stelt professionele teams per samenwerking samen. Een uitgebreid CV is opgenomen op www.linkedin.com