Vorige pagina

Functie: directeur/projectleider

Organisatie : Stichting ICER en Gemeente Oude IJsselstreek

Architect: Hurenkamp

Periode: 2011-2014

Opdracht: Zorg voor een succesvolle invulling van het rijksmonument en begeleid alle stappen, zowel inhoudelijk/programmatisch als financieel, van visievorming tot realisatie.

interview rondom opening ICER

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling van het DRU Industriepark in Ulft, een van de grootste historische ijzergieterijen in Nederland, was de opdracht aan Barbara om een herbestemming te geven aan het rijksmonument de Afbramerij. Daar werd Innovatiecentrum ICER opgezet, waarbij duurzame samenwerkingen gecreƫerd werden met onderwijs, overheden, bedrijfsleven en culturele instellingen duurzaam samenwerken. Een initiatief dat nog niet eerder zo is vormgegeven.

Binnen ICER is nu ruimte voor activiteiten van organisaties, die staan voor de unieke combinatie van kunst, geschiedenis, ondernemerschap en onderwijs. Het plan groeide om een plek te maken voor heden, verleden en toekomst rondom het thema innovatie. Uitgangspunt voor de invulling is de versmelting van functies en gebruikers. Een spannende plek vol dwarsverbanden.

Voor de realisatie van ICER werd een cofinanciering gevonden tussen onder andere provincie en gemeente en een volledig nieuw verdienmodel geĆÆntroduceerd. Het allerbelangrijkste was dat verschillende instellingen, bedrijven en organisaties van heel verschillende aard besloten de handen ineen te slaan. Een ideale mix.

Nominaties en prijzen:

  • Nominatie internationale museumprijs, de Luigi Micheletti Award